Προγράμματα ΕΣΠΑ Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα

Προγράμματα ΕΣΠΑ Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα
28 Ιούν 2018

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ Ψηφιακό Βήμα και το μεγαλύτερου προϋπολογισμού Ψηφιακό Άλμα, επιδοτούν κατά 50% και έως 400.000 ευρώ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για ηλεκτρονικές πωλήσεις και αυτοματοποίηση. Τα προγράμματα άνοιξαν για υποβολές στις 11 Ιουνίου 2018.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ Ψηφιακό Άλμα και Ψηφιακό Βήμα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με σκοπό να συμβάλουν στην τομεακή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και την αύξηση της ζήτησης για ΤΠΕ. Σαν τελικό στόχο έχουν την αύξηση της προσφοράς ψηφιακών υπηρεσιών, εφαρμογών και ολοκληρωμένων λύσεων ΤΠΕ από επιχειρήσεις.

Ποιες επιχειρήσεις ενισχύονται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα;

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο υφιστάμενες (2 πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις) πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας,  εκτός  γεωργικών,  1ης  μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής που εμπορεύονται τα προϊόντα αυτά (τρόφιμα, ποτά και καπνός).

Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες στα προγράμματα ΕΣΠΑ Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα;

Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι:

  • Εξυπηρετητές (servers) ή και υποδομές IAAS (Infrastracture As A Service)
  • Εξοπλισμός δικτύωσης (switches, routers, access points κ.α.)
  • Υπολογιστές (Desktop, Laptop) και Περιφερειακά (projectors, scanners, printers κ.α.)
  • Άλλος εξοπλισμός (barcode, 3D printers, set-top boxes κ.α.)
  • Λογισμικό (γραφείου, ERP, CRM, WMS κ.α.)
  • Site, e-Shop και συμμετοχή σε Marketplaces
  • Υποστηρικτικές υπηρεσίες (Hosting, διαφήμιση, μετάφραση κ.α.)
  • Πρόσληψη προσωπικού (έως 40% και έως 24.000 ευρώ)
  • Υποστήριξη Επενδυτικού Σχεδίου

Ποια είναι η επιδότηση στα προγράμματα ΕΣΠΑ Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα;

Η επιδότηση είναι 50%, με προϋπολογισμό από 5.000 έως 55.000(Βήμα), ή από 55.000 έως  400.000 ευρώ(Άλμα). Οφείλουμε να δείξουμε κατ’ ελάχιστον το 60% της ιδίας συμμετοχής, ως μέσο υπόλοιπο τριμήνου σε καταθέσεις, ή πρόθεση δανείου από τράπεζα. Η διάρκεια υλοποίησης είναι 12 ή 18 μήνες. Επιλέξιμες είναι δαπάνες μετά την υποβολή. Υποβολές γίνονται από τις 11 Ιουνίου 2018 και έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων,  ενώ προσφέρουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω της ακόλουθης φόρμας επικοινωνίας, για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση, ολοκλήρωση και απρόσκοπτη λήψη χρηματοδότησης για τη δική σας επένδυση.

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

 


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.