Case Study: Ανάπτυξη και αυτοματοποίηση ΣΔΠ κατά ISO 9001:2008

Case Study: Ανάπτυξη και αυτοματοποίηση ΣΔΠ κατά ISO 9001:2008
03 Φεβ 2012

Η Star Energy τον Νοέμβριο του 2011 ενδιαφερόταν να πιστοποιηθεί ως προς την διαχείριση της ποιότητας των παρεχόμενων της υπηρεσιών σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001. Η εταιρεία ήθελε την πιστοποίηση τόσο ως διαφήμιση για την ίδια και εγγύηση προς τους πελάτες της, όσο και για να επιτύχει ευνοϊκότερους όρους χρηματοδότησης για έργα της που χρηματοδοτούνται μέσω τραπεζικών δανείων πελατών της.

Η εταιρεία, μετά από σχετική έρευνα αγοράς που διεξήγαγε, ανέμενε ότι το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας της θα ήταν μια σειρά εντύπων, διαδικασιών και κλασέρ αρχειοθέτησης. Ωστόσο, η προσφορά της ErgoQ, ήταν πολύ διαφορετική. Το σύστημα της ErgoQ, ανεπτυγμένο στην πλατφόρμα εταιρικής συνεργασίας QPM, είναι μια ολοκληρωμένη web εφαρμογή που εγκαθίσταται στην εταιρεία και είναι προσβάσιμη από παντού μέσω internet.

Η εταιρεία διαθέτει μηχανικούς που ασχολούνται τόσο με τα έργα, όσο και με τους πελάτες της εταιρείας, καθώς και ειδικευμένα συνεργεία για τα κατασκευαστικά. Στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που αναπτύχθηκε για την εταιρεία και είναι βασισμένο στο QPM, πέρα από τις υποχρεωτικές για πιστοποίηση κατά ISO 9001 εφαρμογές (διαχείριση διαδικασιών και οδηγιών, παραπόνων πελατών, υποδομών-συντηρήσεων, στόχων ποιότητας κ.α.), έχουν αναπτυχθεί και ηλεκτρονικές διαδικασίες ανάπτυξης και παρακολούθησης προσφορών, και υλοποίησης και αποπληρωμής των έργων της εταιρείας.  Για όλες τις εργασίες υπάρχουν στατιστικά και γραφήματα, ενώ κάθε εργαζόμενος ενημερώνεται αυτόματα μέσω e-mail για έργα που απαιτούν την προσοχή του. Από την άλλη, και η ίδια η διοίκηση ενημερώνεται για κάθε σημαντική εξέλιξη (αποστολή προσφοράς, υπογραφή σύμβασης, αποπληρωμής) μέσω e-mail, ενώ τα συνολικά αποτελέσματα (αξίες, ανθρωποημέρες κλπ)  είναι διαθέσιμα μέσω ειδικών αναφορών.

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του QPM στην εταιρεία ήταν ιδιαίτερα θετικά. Η διοίκηση είναι ενημερωμένη για την κατάσταση κάθε έργου, οι προσφορές παρακολουθούνται για την εξέλιξη τους και οι πελάτες όταν επικοινωνούν με την εταιρεία, νιώθουν πιο σίγουροι όταν το άτομο που τους απαντά γνωρίζει τις λεπτομέρειες του έργου τους. Μόνο μετά την ολοκλήρωση του έργου, το προσωπικό της εταιρείας πείσθηκε ότι ένα ΣΔΠ κατά ISO 9001 θα μπορούσε να είναι τόσο εύχρηστο και αποτελεσματικό.
Η υλοποίηση του ΣΔΠ κατά ISO 9001:2008 στο QPM ολοκληρώθηκε εντός της προσυμφωνημένης προθεσμίας, συμπεριλαμβανομένης και της λήψης του πιστοποιητικού της εταιρείας.

Star Energy

Η τεχνική εταιρία Ενέργεια – Περιβάλλον ΕΠΕ, με διακριτική επωνυμία “Star Energy” (http://www.starenergy-greece.com) παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, ενώ προωθεί και τη διάδοση νέων και καινοτόμων τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ελέγχου ρύπανσης, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συντελώντας στην οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη. Η εταιρεία είναι μέλος του Ελληνο-γερμανικoυ Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου. Η έδρα της εταιρείας είναι στην Βούλγαρη 24, Θεσσαλονίκη.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.