Ενίσχυση Επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία που επλήγησαν από τον Covid-19

Ενίσχυση Επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία που επλήγησαν από τον Covid-19
07 Σεπ 2020

Προκηρύχθηκε πρόγραμμα για Ενίσχυση Επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία, με στόχο την αντιμετώπιση του οικονομικού πλήγματος από την πανδημία. Η ενίσχυση αφορά θεματα ρευστότητας και ζημιών λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19. Στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, με τη μορφή μη-επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να επιδοτηθούν από αυτή την Ενίσχυση Επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία;

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο πολύ μικρές και μικρές Επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας (λιγότερο από 50 άτομα προσωπικό και λιγότερο από 10 εκ ευρώ κύκλο εργασιών ή ενεργητικό) με επιλέξιμο ΚΑΔ, οι οποίες έχουν κάνει έναρξη πριν την 01/01/2019, και το άθροισμα των εξόδων τους για το 2019 να ισούται ή να είναι μεγαλύτερο των 10.000€.

Τι περιλαμβάνουν οι επιλέξιμες δαπάνες;

Οι επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

  • Αγορές Εμπορευμάτων Χρήσης
  • Αγορές Α’ Υλών και Υλικών Χρήσης
  • Δαπάνες για Παροχή Υπηρεσιών
  • Ενοίκια που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση
  • Παροχές σε εργαζομένους
  • Διάφορα Λειτουργικά Έξοδα
  • Τι καλύπτει η χρηματοδότηση;

Η χρηματοδότηση καλύπτει το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000€ και μέγιστο τα 50.000,00€. Η αξιολόγηση/βαθμολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, με τα οποία θα δημιουργηθεί κατάλογος με φθίνουσα βαθμολογική κατάταξη. Καθώς δεν υπάρχει ελάχιστη βαθμολογία εισαγωγής, η βάση ένταξης θα διαμορφωθεί βάσει του προϋπολογισμού της Δράσης. Υποβολές γίνονται από τις 10 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 09 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15:00.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε την Ενίσχυση Επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία!


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.