Αύξηση δανείου από 200.000 στις 500.000 ευρώ στο Εξωστρέφεια – Ο.Α.Ε.Π., χωρίς εγγυήσεις

26 Ιούλ 2012

Στη συνεδρίαση της 18 Απριλίου 2012 του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) αποφασίστηκε η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που ασφαλίζονται στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ο.Α.Ε.Π.» από 200.000 €  σε  500.000 €, το οποίο θα στηρίξει την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και θα ισχύσει από τη Δευτέρα 23/04/2012.

Το πρόγραμμα”Εξωστρέφεια”, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ασφάλισης-χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 500.000 €, για διάστημα έως 4 μήνες, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις. Οι εξαγωγείς, αφού ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους από τον Ο.Α.Ε.Π., απευθύνονται με τα ασφαλισμένα τιμολόγια στις συμβεβλημένες τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων τους μέχρι 500.000 €, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.

Το ζητούμενο είναι η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μην ανακοπεί η αυξητική πορεία των ελληνικών εξαγωγών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Στη συνεδρίαση παρίστατο και η Υπουργός κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα”Εξωστρέφεια” παρέχεται μέσω επτά συνεργαζόμενων τραπεζών που έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση με τον Ο.Α.Ε.Π. (Marfin Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Η ErgoQ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη του απαραίτητου φακέλου για την έγκριση της χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιχειρηματικής σας ιδέας.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.