Χρηματοδότηση από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Χρηματοδότηση από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
12 Μαρ 2015

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (EET) ή Institute for Growth (IfG), είναι η σύμπραξη μεταξύ της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KfW και της ΕΤΕΑΝ ΑΕ (Ελληνικό Δημόσιο). Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (ΕΕΤ ή IfG) έχει στηθεί στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με σκοπό να χρηματοδοτήσει επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ο στόχος από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο είναι να χορηγήσει ευέλικτες χρηματοδοτήσεις με πολύ ανταγωνιστικούς όρους και να εξαλείψει γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε τα κεφάλαια να διατεθούν άμεσα στην πραγματική οικονομία.

Τι περιλαμβάνει μια χρηματοδότηση από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Μια χρηματοδότηση από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο μπορεί να αφορά κεφάλαιο κίνησης, αγορά εξοπλισμού καθώς και κτιριακά (επαγγελματική στέγη), ενώ χάριν ευελιξίας, μπορεί να είναι και ένα μικτό δάνειο (ενδεικτικά, συνδυασμός κεφ. κίνησης και αγοράς εξοπλισμού). Καλύπτονται όλες οι σχετικές δαπάνες, όπως:

Κεφάλαιο Κίνησης

  • Συναλλακτικό κύκλωμα
  • Λειτουργικές δαπάνες
  • Αναπτυξιακές ανάγκες
  • Αναχρηματοδότηση ενήμερων δανείων κεφαλαίου κίνησης

Επενδύσεις παγίων

  • Αγορά, εκσυγχρονισμός και ανανέωση εξοπλισμού
  • Επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες
  • Επαγγελματική στέγη και κτιριακά
  • Χρηματοδότηση επιδοτήσεων ΕΣΠΑ και Επενδυτικού Νόμου

Επιλέξιμες επιχειρήσεις για το πρόγραμμα είναι όλες οι υπό ίδρυση, νέες ή υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (έως 250 άτομα προσωπικό και έως 30 εκ. ευρώ κύκλο εργασιών) της μεταποίησης, εμπορίου, παροχής υπηρεσιών και λιανικής. Στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, όμως, δεν υπάγονται οι επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα (γεωργία, αλιεία, υδατοκαλλιέργεια), οδικών μεταφορών, καπνού, ποτών, πολεμικού υλικού και real estate.

Όροι χρηματοδότησης

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο είναι ανοικτό για υποβολές από τον Φεβρουάριο του 2015 έως και τις 09 Φεβρουαρίου 2016. Το επιτόκιο κυμαίνεται από 5% για δάνειο επαγγελματικής στέγης με εγγύηση ακινήτου έως 8,8% για δάνειο κεφαλαίου κίνησης χωρίς καθόλου εγγύηση, ενώ όταν το δάνειο είναι μεγαλύτερο από 200.000 ευρώ το επιτόκιο είναι έως και 0,5% μικρότερο. Το ύψος του δανείου δεν έχει περιορισμό, όπως και η χρονική διάρκεια της εξόφλησης. Ωστόσο, για δάνεια μεγαλύτερα της επταετίας το επιτόκιο αυξάνεται έως και 0,7%.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση ενώ προσφέρουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της δικής σας επένδυσης.

ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.