Τέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για νέες, υφιστάμενες επιχειρήσεις και startup

Τέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για νέες, υφιστάμενες επιχειρήσεις και startup
12 Φεβ 2016

νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2016 ΕΠΑνΕΚΤην Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2016, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης παρουσίασε τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020”, σε συνέντευξη τύπου.

Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ δίνουν τη δυνατότητα σε επιστήμονες, ανέργους ή/και επιχειρηματίες, είτε να εκσυγχρονίσουν την επιχείρηση τους, είτε να  ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και startup.

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Τα τέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που παρουσίασε ο κ. Σταθάκης, είναι:

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούxων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ βοηθά ανέργους ή ελεύθερους επαγγελματίες πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ για έναρξη ή υποστήριξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Η επιδότηση είναι 100%, από 5.000 έως 25.000 ευρώ για ένα δικαιούχο, έως 40.000 ευρώ για δύο, και για τρεις ή περισσότερους έως 50.000 ευρώ, η διάρκεια υλοποίησης είναι 24μήνες, και επιτρέπονται και συναφείς δραστηριότητες λιανικής.

Υποβολές μπορούν να γίνουν από 08 Μαρτίου έως 10 Μαΐου 2016

Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ έχει σκοπό την στήριξη της ανάπτυξης υγιών νεοφυών(startup)  επιχειρήσεων και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Τα επιχειρηματικά σχέδια θα αφορούν τους τομείς:
1. Αγροδιατροφή
2. Ενέργεια
3. Πολιτιστικές – Δημιουργικές Βιομηχανίες
4. Εφοδιαστική Αλυσίδα
5. Περιβάλλον
6. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
7. Υγεία – Φάρμακα
8. Υλικά – Κατασκευές

Μπορούν να υποβάλλουν άνεργοι, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών, και η επιδότηση είναι 100%, από 15.000 έως 60.000 ευρώ  και η διάρκεια υλοποίησης είναι 24μήνες.

Υποβολές μπορούν να γίνουν από 17 Μαρτίου έως 24 Μαΐου 2016

Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ έχει στόχο την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, αναβάθμιση και πιστοποίηση προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

Μπορούν να υποβάλλουν νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού που απασχόλησαν την τελευταία 3ετία τουλάχιστον 1 άτομο για ένα εξάμηνο, και η επιδότηση είναι 40% ή 50% με μία πρόσληψη, ο επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι από 15.000 έως 150.000 ευρώ ή μέχρις του κύκλου εργασιών του έτους 2015, και η διάρκεια υλοποίησης είναι 24μήνες.

Υποβολές μπορούν να γίνουν από 29 Μαρτίου έως 04 Ιουλίου 2016.

Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορά την ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων των 8 τομέων προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ, προκειμένου να αναβαθμίσουν την ανταγωνιστική τους θέση επενδύοντας στον τεχνολογικό, οργανωτικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό τους ή/και για την αναδιαμόρφωση των λειτουργιών ή των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Μπορούν να υποβάλλουν νέες ή υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς:
1. Αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων
2. Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες
3. Υλικά – Κατασκευές
4. Εφοδιαστική αλυσίδα
5. Ενέργεια
6. Περιβάλλον
7. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας
8. Υγεία – Φάρμακα

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι από 15.000 έως 200.000 ευρώ ή μέχρις του κύκλου εργασιών του έτους 2015, η επιδότηση είναι 40% ή 50% με μία πρόσληψη, και η διάρκεια υλοποίησης είναι 24μήνες.

Υποβολές μπορούν να γίνουν από 07 Απριλίου έως 08 Ιουλίου 2016.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση ενώ διαθέτουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της δικής σας υποβολής στο ΕΣΠΑ!


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.