Χρηματοδότηση για έρευνα και ανάπτυξη από το “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”

Χρηματοδότηση για έρευνα
14 Μαρ 2017

Προκηρύχθηκε στις 10 Μαρτίου 2017 το “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”, η χρηματοδότηση για έρευνα και ανάπτυξη για επιχειρήσεις από το ΕΣΠΑ. Δίνει έως και 80% επιδότηση για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ” στοχεύει στην στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης με βάση τη γνώση και τη βιώσιμη εξειδίκευση, στην ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας σε υφιστάμενα ή νέα προϊόντα, υπηρεσίες, παραγωγικά συστήματα και αλυσίδες αξίας, καθώς και την σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς. Παράλληλα, στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της επίδειξης σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, στην παραγωγή νέων ή βελτιωμένων προϊόντων, την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ επιχειρήσεων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης και του τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης καθώς και στην υποστήριξη της κατοχύρωσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων και γενικότερα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Τι περιλαμβάνει η χρηματοδότηση για έρευνα;

Μέσω του προγράμματος “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”, η χρηματοδότηση για έρευνα μπορεί να αφορά:

 • Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις:
  • Μία η περισσότερες επιχειρήσεις σε συνεργασία αποκτούν νέες γνώσεις για την ανάπτυξη ή τη σημαντική βελτίωση  προϊόντων, διεργασιών ή υπηρεσιών ή την  κατασκευή πρωτοτύπων, την επίδειξη, την πιλοτική λειτουργία, τη δοκιμή και έγκριση
 • Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς
  • Μία η περισσότερες επιχειρήσεις αναθέτουν σε ερευνητικούς φορείς (Πανεπιστήμια, Εργαστήρια κλπ) έρευνα για ανάπτυξη ή σημαντική βελτίωση προϊόντων, διεργασιών ή υπηρεσιών
 • Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων
  • Μία ή περισσότερες επιχειρήσεις αναλαμβάνουν την ανάπτυξη ή τη σημαντική βελτίωση  προϊόντων, διεργασιών ή υπηρεσιών βασισμένες σε αποτελέσματα που έχουν παραχθεί σε προηγούμενα ερευνητικά έργα

Τι μπορεί να χρηματοδοτηθεί;

Μέσω του προγράμματος “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”, κάθε επιχείρηση μπορεί να λάβει χρηματοδότηση για έρευνα για τα ακόλουθα:

 • Έξοδα προσωπικού
 • Επενδύσεις για όργανα και εξοπλισμό
 • Κτιριακά και αγορά γης
 • Ανάθεση έρευνας (υπεργολαβία) και αγορά αδειών χρήσης
 • Κατοχύρωση γνώσεων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας
 • Συμβουλευτική υποστήριξη
 • Γενικά έξοδα και λοιπές λειτουργικές δαπάνες (ταξίδια, δημοσιότητα, αναλώσιμα κλπ)
 • Μελέτες σκοπιμότητας
 • Ανάπτυξη καινοτομίας (κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, σεμινάρια κλπ)
 • Συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις

Ενδεικτικά, με την χρηματοδότηση για έρευνα μπορούμε να δημιουργήσουμε πιλοτικές κατασκευές ή/και πρωτότυπα, και να συμμετέχουμε σε εμπορικές εκθέσεις ή συνέδρια για να διαφημίσουμε το έργο μας, ακόμη και μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Στο  “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ” μπορούν να υποβάλλουν ακόμη και νέες επιχειρήσεις, αρκεί να διαθέτουν ΑΦΜ. Η κάθε υποβολή με αντικείμενο τη χρηματοδότηση για έρευνα μπορεί να ανέρχεται από 200.000 ευρώ για μία επιχείρηση έως 500.000 ευρώ για άνω των τριών επιχειρήσεων, ενώ οι συμπράξεις με ερευνητικούς οργανισμούς έχουν άνω όριο το 1 εκ ευρώ, και η αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων τα 2 εκ. Η χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι από 45% έως και 80%, αναλόγως του αντικειμένου του έργου. Το κάθε έργο έχει μέγιστο χρόνο υλοποίησης τους 36 μήνες, και αιτήσεις υποβάλλονται από τις 23 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου 2017.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση ενώ προσφέρουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση για τη δικής σας χρηματοδότηση για έρευνα.

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.