ΕΛΟΤ 1435

06 Αυγ 2010

Το ΕΛΟΤ 1435 είναι το ελληνικό πρότυπο για υπηρεσίες επικοινωνίας που αναπτύχθηκε από την ΕΔΕΕ (Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης-Επικοινωνίας) σε συνεργασία με τον ΕΛΟΤ.
Πλέον, βάσει του Ν. 3688/2008, οι ανάδοχοι διαφημιστικών υπηρεσιών σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα υποχρεούνται να εφαρμόζουν τις απαιτήσεις προτύπου ΕΛΟΤ 1435 και να διαθέτουν σχετικό πιστοποιητικό συμμόρφωσης από επίσημα διαπιστευμένους Φορείς Πιστοποίησης.

Οι δραστηριότητες που εμπίπτουν στο σκοπό του ΕΛΟΤ 1435 είναι:

 • Σχεδιασμός και οργάνωση διαφημιστικής στρατηγικής
 • Παραγωγή πρωτότυπων δημιουργημάτων λόγου ή τέχνης καθώς και η καθ` οιοδήποτε μέσο εγγραφή,
 • Προσαρμογή, εκτέλεση ή αναπαραγωγή τους κατά τις διατάξεις του Ν. 2121/1993 (ΦΕΚ Α` 25) που γίνεται για τους παραπάνω σκοπούς
 • Παροχή συμβουλών σχετικά με την επιλογή από τις αναθέτουσες αρχές του κατάλληλου μέσου προβολής των διαφημιστικών και λοιπών μηνυμάτων του Δημοσίου
 • Παροχή συμβουλών και εν γένει υπηρεσιών προώθησης και δημοσίων σχέσεων ή διαμόρφωσης περιεχομένου ιστοσελίδων στο διαδίκτυο
 • Μετάδοση ή καταχώρηση ή με άλλο υλικό μέσο προβολή των διαφημιστικών και λοιπών μηνυμάτων του Δημοσίου

Το πρότυπο ΕΛΟΤ 1435 έχει ανάλογη δομή και διάρθρωση με αυτή του ISO 9001, οπότε είναι δυνατή και η ταυτόχρονη εφαρμογή των δύο προτύπων.

Τα κυριότερα οφέλη από την εφαρμογή του ΕΛΟΤ 1435 είναι:

 1. Κάλυψη των νομικών απαιτήσεων και ιδιαίτερα του Ν. 3688/2008 (ΦΕΚ 163/Α/5 Αυγούστου2008) και συγκεκριμένα του Άρθρου 12, εδάφιο 3.
 2.  Η οργάνωση σύμφωνα με τις αρχές του προτύπου, το οποίο συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του οργανισμού
 3. Η συστηματικοποίηση του ελέγχου των διεργασιών και διαδικασιών και η συνεχής βελτίωση αυτών. Όταν οι διεργασίες και διαδικασίες είναι υπό έλεγχο  αποτρέπονται και προλαμβάνονται λάθη και αστοχίες.
 4. Η απόκτηση βεβαίωσης διαχειριστικής επάρκειας
 5. Η συστηματοποίηση των διεργασιών και διαδικασιών

ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.