Η Eνίσχυση Eπιχειρηματικότητας Nέων προκηρύσσεται το A’ τρίμηνο του 2013

Η Eνίσχυση Eπιχειρηματικότητας Nέων προκηρύσσεται το A’ τρίμηνο του 2013
16 Ιαν 2013

Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας ΝέωνΤο πρόγραμμα “Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων” επιδοτεί ανέργους για έναρξη  νέων επιχειρήσεων  με έμφαση σε αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το πρόγραμμα  θα προκηρυχθεί εντός του Α’ τριμήνου του 2013.

Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων

Ο Α’ κύκλος του προγράμματος είχε προκηρυχθεί το 2009.  Σήμερα, με τον Β’ κύκλο υποβολών το πρόγραμμα “Eνίσχυση Eπιχειρηματικότητας Nέων” στοχεύει να ενισχύσει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες νέων με έμφαση σε αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Προτάσεις στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν άνεργοι, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ηλικίας  από 18 έως 35 ετών, που επιθυμούν να ιδρύσουν νέα επιχείρηση (startup). Η κάθε πρόταση θα ενισχυθεί με κλιμακούμενη επιχορήγηση προϋπολογισμού από 20.000€ έως 150.000€, με τη χρηματοδότηση να ανέρχεται από 40% έως και 60% του  συνολικού προϋπολογισμού, αναλόγως της Περιφέρειας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί:

  • Λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης για το πρώτο έτος λειτουργίας της
  • Δαπάνες για ενέργειες συμβουλευτικής (mentoring)
  • Μία νέα θέση εργασίας

To “Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων” θα δώσει προτεραιότητα σε προτάσεις που θα ενσωματώνουν καινοτομίες καθώς και περιβαλλοντικά φιλικές παραγωγικές διαδικασίες. Ενδεικτικά, το ErgoQPM έχει  διακριθεί για την καινοτομία του, και η διάκριση αυτή αποτελεί και ικανή απόδειξη καινοτομίας για την νέα σας επιχείρηση. Σημαντικό βάρος επίσης θα δοθεί σε τομείς της οικονομίας που δύνανται να στρέψουν την ελληνική επιχειρηματικότητα προς εξωστρεφή ανάπτυξη, ενώ ειδική πριμοδότηση θα δοθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Ανέργους με τέκνα
  • ΑμEΑ
  • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
  • Συμμετοχή σε clusters, θερμοκοιτίδες ή άλλες συνεργατικές προτάσεις.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα.

Η ErgoQ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη και διαχείριση επιχειρηματικών προτάσεων αλλά και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση, ενώ προσφέρει και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις που μπορούν να βεβαιώσουν την απαραίτητη για το πρόγραμμα καινοτομία. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.