Χρηματοδότηση από επενδυτές σε συνδυασμό με “κούρεμα” επιχειρηματικού δανείου

Χρηματοδότηση από επενδυτές σε συνδυασμό με “κούρεμα” επιχειρηματικού δανείου
29 Αυγ 2017

Σήμερα, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων εξαναγκάζεται να αποπληρώνει δάνεια περασμένων ετών. Καθώς τα δάνεια αυτά έχουν συναφθεί σε προηγούμενα έτη, ακόμη και προ-κρίσης, η αποπληρωμή τους είναι δυσχερής. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η ρευστότητα της επιχείρησης, τόσο ώστε να μην μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της για επέκταση. Η λύση εδώ είναι η ρύθμιση των τραπεζικών οφειλών σε σημείο βιώσιμο (το λεγόμενο “κούρεμα επιχειρηματικού δανείου“). Επίσης, πολύ θετικό θα είναι και η ενίσχυση της ρευστότητας με την είσοδο νέων επενδυτών ή/και χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ρύθμιση ή “κούρεμα” επιχειρηματικού δανείου

Μια επιχείρηση που έχει τραπεζικές οφειλές και δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε αυτές, έχει κάθε συμφέρον να προτείνει μια νέα ρύθμιση στην τράπεζα ή σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων. Επίσης, μια τράπεζα που βλέπει ότι μια επιχείρηση έχει τη διάθεση να αποπληρώσει τις οφειλές της, έχει κάθε συμφέρον να αποδεχθεί τη ρύθμιση που προτείνει. Το λεγόμενο “κούρεμα” επιχειρηματικού δανείου, σε μια εποχή που τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό, είναι πλέον κοινή πρακτική. Πλέον, μετά και από πιέσεις από την ΕΕ, η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ως ακόμη ένα μηχανισμό για το κούρεμα επιχειρηματικού δανείου, καθιστώντας το ακόμη πιο εύκολο ως διαδικασία.

Πως θα κινηθώ για το κούρεμα επιχειρηματικού δανείου;

Η τράπεζα, για να δεχθεί το κούρεμα επιχειρηματικού δανείου, θέλει να είναι σίγουρη ότι η εταιρεία θα μπορέσει να αποπληρώσει τις νέες, χαμηλότερες οφειλές της. Για να επιτύχουμε τη θετική της γνώμη, θα της παρουσιάσουμε τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει το κούρεμα επιχειρηματικού δανείου στη ρευστότητα της επιχείρησης και τη δυνατότητα που θα της δώσει να αναπτυχθεί, να αυξήσει τα έσοδα και την κερδοφορία της, ώστε να αποπληρώσει τις οφειλές της. Εδώ μπορούμε να ενισχύσουμε τη θέση μας με την παρουσίαση νέων επενδυτών που θα στηρίξουν την εταιρεία, καθώς και να εξασφαλίσουμε επιπρόσθετα κεφάλαια μέσω συγχρηματοδότησης των επενδύσεων μας μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου. Και για να το φέρουμε σε μορφή που θα είναι εύκολο για την τράπεζα να το κατανοήσει,  το όλο εγχείρημα θα αποτυπωθεί σε ένα σοβαρό και τεκμηριωμένο επιχειρηματικό σχέδιο.

Που θα βρω επενδυτές;

Σήμερα, οι επενδύσεις σε επιχειρήσεις είναι λίγες και σποραδικές. Αυτό όμως θα αλλάξει, καθώς ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτικούς φορείς του εξωτερικού, κυρίως με έδρα στην ΕΕ. Ήδη, επενδυτικά σχήματα έχουν ενδιαφερθεί για να επενδύσουν σε υποδομές στην Ελλάδα, και επενδυτές από Γερμανία ενδιαφέρονται για Ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ η εταιρεία μας έχει συνάψει και συνεργασία με επενδυτικούς φορείς στο εξωτερικό.

Πως ξεκινάμε;

Το όλο εγχείρημα ξεκινά με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της πορείας της επιχείρισης, ώστε να διαπιστώσουμε τα αναγκαία κεφάλαια και τις χρήσεις τους. Στη συνέχεια, θα αναζητήσουμε επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και ακολούθως θα αξιοποιήσουμε χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου για να πολλαπλασιάσουμε τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσουμε. Με το που θα παρουσιάσουμε μια τέτοια εμπεριστατωμένη λύση σε μια τράπεζα ή μια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, όχι μόνο δεν θα έχει θέματα να προχωρήσει σε κούρεμα επιχειρηματικού δανείου, αλλά θα είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει και την ανάπτυξη της εταιρείας μας με νέο δανεισμό.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση ενώ προσφέρουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση και απρόσκοπτο κούρεμα επιχειρηματικού δανείου.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.