Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία: 10.000 ευρώ για κάθε νέο επιχειρηματία

Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία: 10.000 ευρώ για κάθε νέο επιχειρηματία
30 Δεκ 2013

επιχειρηματικότητα νέωνΥπογράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2013 η δημόσια πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα “Επιχειρηματικότητα Νέων με Έμφαση στην Καινοτομία”. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό για υποβολές από τις 30 Δεκεμβρίου 2013.

 

Η επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία

Το πρόγραμμα προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε κάθε αιτούντα για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, νομικής μορφής ατομικής επιχείρησης, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι νέοι έως 35 ετών και να έχουν ολοκληρώσει το σεμινάριο επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ. Για να υπαχθείτε στο πρόγραμμα χρειάζετε  επιχειρηματικό σχέδιο με περιγραφή:

  • Της επιχείρησης
  • Του επιστημονικού υπόβαθρου και εμπειρίας των αιτούντων
  • Της καινοτομίας του επιχειρηματικού σχεδίου
  • Της δικτύωσης  με υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Θα εκτιμηθεί η υποβολή από ομάδες (περισσότερους του ενός) ανέργων.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες. Το ύψος της επιχορήγησης σε κάθε αιτούντα είναι 10.000 ευρώ, από τα οποία καταβάλλονται 4.000 ευρώ με την έκδοση της απόφασης υπαγωγής, και από 3.000 ευρώ ανά έξι μήνες. Σε κάθε επιχείρηση μπορούν να συμμετάσχουν και μη-επιλέξιμα για το πρόγραμμα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, αρκεί το 51% της εταιρείας να ανήκει σε επιλέξιμους αιτούντες. Επιδοτούνται δαπάνες όπως λειτουργικά έξοδα, τιμολόγια ΔΕΚΟ, ασφάλειες και αποσβέσεις. Για κάθε δαπάνη θα πρέπει να υπάρχει τιμολόγιο ή άλλο παραστατικό, και το σύνολο των δαπανών να είναι ίσο ή μεγαλύτερο της επιδότησης.

Η ErgoQ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη και διαχείριση επιχειρηματικών σχεδίων, ενώ προσφέρει και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις, επιλέξιμες ως καινοτομία στον ΟΑΕΔ. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, ίδρυση και απρόσκοπτη λειτουργία της νέας σας επιχείρησης.

Θέλετε να ενημερώνεστε για παρόμοια θέματα; Κάντε Like τη

ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.