Επιτέλους, λεφτά υπάρχουν για μικρές επιχειρήσεις

Λεφτά υπάρχουν από το microSTARS
26 Μάι 2016

Επιτέλους, λεφτά υπάρχουν για μικρές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, με πρόγραμμα μικροχρηματόδοτησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ στα πλαίσια της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα microSTARS. Από το πρόγραμμα αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο κέντρα μικροχρηματοδότησης στην Ελλάδα(Θεσσαλονίκη και Κιλκίς) και δύο ακόμη στην ΠΓΔΜ. Τα κέντρα στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016, έχει ξεκινήσει πλέον η πιλοτική τους λειτουργία και δέχονται αιτήσεις μικροχρηματοδότησης από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Λεφτά υπάρχουν, αλλά πως να τα πάρω;

Για να λάβει μικροχρηματοδότηση μια επιχείρηση, χρειάζεται να υποβάλλει αίτηση. Η αίτηση συμπεριλαμβάνει επιχειρηματικό σχέδιο, οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και του ίδιου του επιχειρηματία και τον εγγυητή του δανείου (ενδεικτικά, ο συνεταίρος του επιχειρηματία). Μετά την κατάθεση του φακέλου της αίτησης, το γραφείο του microSTARS τον προωθεί στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται, η οποία για την Ελλάδα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, μια τράπεζα που δεν έχει τα κεφαλαιουχικά προβλήματα των μεγάλων μας τραπεζών. Η Τράπεζα αξιολογεί το επιχειρηματικό εγχείρημα, και ενημερώνει τον επιχειρηματία για τους τελικούς όρους χρηματοδότησης εντός μερικών εβδομάδων. Στη συνέχεια, η εταιρεία λαμβάνει τη μικροχρηματοδότηση, και λεφτά υπάρχουν για να μεγαλώσει.

Λεφτά υπάρχουν, αλλά τι θα μου κοστίσει;

Το κάθε μικροδάνειο μπορεί να είναι από 1.000 έως 25.000 ευρώ, με το επιτόκιο δανεισμού να ξεκινά από 6%, το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τα συνήθη τραπεζικά επιτόκια. Η αποπληρωμή γίνεται σε μηνιαίες δόσεις έως 4 έτη, ενώ μπορεί να ζητηθεί και περίοδος χάριτος μερικών μηνών. Η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει να σας υποστηρίξει στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού σας σχεδιασμού, ώστε και η δόση που θα ζητήσει η τράπεζα να είναι στα μέτρα σας, αλλά και να επιτύχετε ταυτόχρονα και το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο. Γιατί ναι μεν λεφτά υπάρχουν, αλλά η συνετή διαχείριση είναι που μας κρατά όρθιους.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση ενώ διαθέτουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό και υλοποίηση της ανάπτυξης της επιχείρησης σας!

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.