Ημερίδα: Αγροτική Επαγγελματική Διέξοδος, ενάντια στην οικονομική κρίση

Ημερίδα: Αγροτική Επαγγελματική Διέξοδος, ενάντια στην οικονομική κρίση
17 Ιούν 2015

Ημερίδα Αγροτική Επαγγελματική ΔιέξοδοςΗ οικονομική κρίση, χτυπά την πόρτα όλων μας. Ωστόσο, η παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτει ξανά τα θεραπευτικά φυτά που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας. Και σε αυτό το θέμα, η τεράστια βιοποικιλότητα της Ελληνικής φύσης, είναι σύμμαχος μας: Μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα πάντα. Αρκεί να ξέρουμε τι να κάνουμε με αυτά.

Αγροτική Επαγγελματική Διέξοδος, ενάντια στην οικονομική κρίση

Οι ιδιότητες των φυτών είναι το αντικείμενο του κ. Χρήστου Λάκη, στην Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Η επιχειρηματική αξιοποίηση της επιστημονικής (και όχι μόνο) γνώσης, είναι το δυνατό σημείο της ErgoQ. Και, τέλος, η ανάπτυξη της απασχόλησης μέσω της κατάρτισης το δυνατό σημείο του Ινστιτούτου ΑΝάπτυξης της ΑΠασχόλησης (ΙΑΝΑΠ). Συνδυάσαμε τις δυνάμεις μας, και παρουσιάζουμε την Ημερίδα “Αγροτική Επαγγελματική Διέξοδος“.

Η ημερίδα δείχνει μια διέξοδο στην σημερινή οικονομική κρίση, που στηρίζεται σε:

 • Αποδεδειγμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες
 • Στέρεες επιστημονικές γνώσεις
 • Διεθνούς επιπέδου προδιαγραφές προϊόντων
 • Καινοτόμα επιχειρηματική οργάνωση
 • Διεθνή Συστήματα Διαχείρισης
 • Διαθέσιμη χρηματοδότηση

Στην Ημερίδα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρ. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης) θα μιλήσουν επιστήμονες για τις θεραπευτικές ιδιότητες συγκεκριμένων φυτών, επαγγελματίες σε θέματα συσκευασίας, οργάνωσης, ασφάλειας τροφίμων, εξαγωγών και χρηματοδότησης, ενώ θα παρευρεθούν και υποψήφιοι πελάτες, κανάλια διάθεσης των προϊόντων και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να διαθέσουν καινοτόμα διατροφικά και θεραπευτικά προϊόντα στην αγορά.

Οι ομιλητές είναι:

 • Δήμητρα Ζερβάκη – Business Coach, http://dimitrazervaki.com/
 • Χρήστος Λάκης – MSc Διαχείριση Εδαφικών Πόρων, Γεωπονική Σχολή ΑΠΘ,
 • Στέφανος Κουζώφ – Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μηχ. Π&Δ, ΜΒΑ, ErgoQ
 • Κώστας Μαυρόπουλος – Υπ. Ανάπτυξης Αγροδιατροφικού τομέα, TUV Austria
 • Πάνος Ρεμούνδος – Branding προϊόντων, AgroDesign Cluster

Το επόμενο διάστημα μετά την ημερίδα, θα σας ενημερώσουμε για τον ειδικό εκπαιδευτικό κύκλο που θα αναλύσει τις λεπτομέρειες επαγγελματικής ενασχόλησης με τα θεραπευτικά φυτά. Οι απόφοιτοι του κύκλου θα έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, με προώθηση για χρηματοδότηση και πολλά υποσχόμενες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Η ημερίδα, που προγραμματιζόταν κανονικά να διεξαχθεί την Κυριακή, 5 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, θα υλοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2015.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε το ΙΑΝΑΠ και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε και στo event στο Facebook!


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.