Κοινωνικά δίκτυα: Πως επηρεάζουν την επιχείρησή σας

Κοινωνικά δίκτυα: Πως επηρεάζουν την επιχείρησή σας
17 Οκτ 2012

κοινωνικά δίκτυα

Τα Κοινωνικά δίκτυα γνωρίζουν τεράστια άνθηση τα τελευταία 4 χρόνια με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες και κατ’ επέκταση για τις επιχειρήσεις αυτών.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, γνωρίζοντας την επιρροή που έχουν τα Κοινωνικά δίκτυα προσλαμβάνουν ή δημιουργούν ειδικό τμήμα που ασχολείται με τον τομέα αυτό. Κάτι αντίστοιχο θα ήταν ίσως υπερβολικό για μια μικρή/μεσαία επιχείρηση (ΜΜΕ) όμως δεν παύει η επιρροή από τα Κοινωνικά δίκτυα να ισχύει και για αυτές.

Συνήθως μια ΜΜΕ διαθέτει μια ιστοσελίδα όπου παρουσιάζει το προφίλ της, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και κάποιους τρόπους επικοινωνίας με αυτήν. Αυτό φυσικά ήταν αρκετό μέχρι τα τέλει του 2000 όπου είχαμε απλά στατικές ιστοσελίδες χωρίς δυναμικό περιεχόμενο το οποίο ανανεώνεται συχνά. Η εμφάνιση των ανεξάρτητων blogs αρχικά και η διάδοση που είδαν τα Κοινωνικά δίκτυα, άλλαξαν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ενημερώνονται για προϊόντα και υπηρεσίες. Με άλλα λόγια, μια εταιρική ιστοσελίδα στην εποχή μας δεν πρέπει απλά και μόνο να ανανεώνει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της αλλά και να έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές στα Κοινωνικά δίκτυα.

Συχνά, οι ΜΜΕ δεν αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα των απόψεων που αναρτούνται στα Κοινωνικά δίκτυα και το πόσο αυτές επηρεάζουν την κοινή γνώμη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαγνώσουν τις αφανείς αιτίες για την πτώση του τζίρου ή την πτώση στον αριθμό των ενδιαφερόμενων πελατών τους.

Εάν αναλογιστούμε την εξέλιξη του διαδικτύου και την ταχύτητα διάδοσης μιας πληροφορίας αντιλαμβανόμαστε πόσο επιτακτική  είναι η ανάγκη για εκσυγχρονισμό των ΜΜΕ και την προσαρμογή των καθημερινών διεργασιών τους με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία με τους υφιστάμενους αλλά και υποψηφίους μελλοντικούς τους πελάτες. Με άλλα λόγια θα πρέπει να προσαρμόσουν ή και να προσθέσουν στις καθημερινές τους εταιρικές διεργασίες τη χρήση των κοινωνικών δικτύων όχι απλά δημοσιεύοντας κάποιο νέο προϊόν-υπηρεσία αλλά δημιουργώντας Κοινωνικά δίκτυα με τους  πελάτες τους.

Εν καιρώ θα ακολουθήσουν μια σειρά άρθρων που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα Κοινωνικά δίκτυα αλλά και να βελτιώσετε την εικόνα σας στην κοινή γνώμη που διαμορφώνεται σε αυτά. Μείνετε συντονισμένοι και γραφτείτε συνδρομητές στα Νέα τις εταιρείας μας απλά προσθέτοντας το email σας.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.