Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες

19 Ιούλ 2010

Tο Yπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προχώρησε σε δημοσίευση του προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες», συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» και επιδιώκει τον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Επιλέξιμες είναι υφιστάμενες και νεοσυσταθείσες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις(Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.) οι οποίες έχουν δραστηριότητα σε ΚΑΔ της μεταποίησης ή σε υποστηρικτικών υπηρεσιών προς αυτή. Δεν είναι επιλέξιμες οι επιχειρήσεις franchising και οι κοινοπραξίες.

Το κάθε σχέδιο μπορεί να έχει διάρκεια έως 18 μήνες, με δυνατότητα εξάμηνης παράτασης. Οι επιλέξιμες Δαπάνες είναι:

  1. Διαμόρφωση χώρων (κτιριακά): 20%
  2. Προμήθεια μηχανημάτων, εξοπλισμού και λογισμικού: 100%
  3. Δαπάνες για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις): 15%
  4. Αγορά τεχνογνωσίας: 10%
  5. Απασχόληση πρόσθετου προσωπικού σε μειονεκτική θέση: έως 60.000 €
  6. Μετεγκατάσταση σε ΒΕ.ΠΕ.: 10%
  7. Άυλες δαπάνες: 20% (Συστήματα ποιότητας, Διαχείριση έργου, Μελέτες-Έρευνες): 20%

Η επιδότηση ανέρχεται από 25% έως και 50% αναλόγως του μεγέθους και του Νομού, και το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό για υποβολές από τις 29 Ιουλίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2010.

Η ErgoQ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων σε θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου σας.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.