Ποδήλατο ηλεκτρικό – Επιχειρηματική ιδέα!

Ποδήλατο ηλεκτρικό – Επιχειρηματική ιδέα!
18 Σεπ 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΜία μετακίνηση με λεωφορείο κοστίζει 1 ευρώ, και χρειάζεσαι άλλο 1 ευρώ για να επιστρέψεις. Εντός ενός έτους, με 250 εργάσιμες ημέρες, αυτό κοστίζει 500 ευρώ, όσο και ένα απλό ηλεκτρικό ποδήλατο. Καθώς το κόστος μετακίνησης αυξάνεται, η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει και τα εισιτήρια των λεωφορείων κοστίζουν περισσότερα, τόσο οι κάτοικοι των πόλεων αναζητούν εναλλακτικούς, φθηνότερους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο. Η ταχεία εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων, από την άλλη, έχει συμπαρασύρει μαζί της και την τεχνολογία των μπαταριών. Οι μπαταρίες κάθε χρόνο είναι φθηνότερες, ελαφρύτερες και ανθεκτικότερες. Το αποτέλεσμα είναι να παράγονται ολοένα και περισσότερα ποδήλατα ηλεκτρικά ακόμα και κιτ μετατροπής συμβατικού σε ποδήλατο ηλεκτρικό.

Το ποδήλατο ηλεκτρικό ή μη, είναι η νέα ‘μόδα’ που επεκτείνεται όλο και περισσότερο. Πλέον, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ανεβαίνουν κάθε ημέρα σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να πάνε και να έρθουν από τη δουλειά τους, να κάνουν μια βόλτα, να ασκηθούν ελαφρά ή να νικήσουν τις ανηφόρες. Με μια αυτονομία μπαταρίας 20 χιλιομέτρων κατ’ ελάχιστο, το πήγαινε-έλα από τη δουλειά, την αγορά στο κέντρο της πόλης, αλλά και στο κοντινό σούπερ-μάρκετ, μπορεί πλέον να γίνεται άνετα, γρήγορα και, το πιο σημαντικό, χωρίς κόστος.

Ποδήλατο ηλεκτρικό – Η δομή της επιχείρησης

Για έναν νέο επαγγελματία, ωστόσο, τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης είναι μια πολλά υποσχόμενη επιχειρηματική ιδέα.

Η επιχείρηση για να λειτουργήσει θα χρειαστεί:

  • Κατάστημα, με βιτρίνα και χώρο για service
  • Πωλητή, για επίδειξη και ενημέρωση
  • Τεχνικό, για συντήρηση, εγκατάσταση και μικροεπισκευές
  • Ιστοσελίδα, για ενημέρωση πελατών
  • ErgoQube: Εσωτερική οργάνωση για υποστήριξη πωλήσεων, εγγυήσεις, service και υποστήριξη marketing, που οργανώνει πωλήσεις, προσφορές, ραντεβού, τηλέφωνα, e-mail και αρχεία, και κάθε υπάλληλος θα έχει ό,τι χρειάζεται μέσω του κινητού, tablet, laptop ή υπολογιστή του, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας λειτουργικά κόστη.
  • Έντυπα, για διανομή ή ενημέρωση πελατών

Το πελατειακό κοινό της εταιρείας θα είναι εργαζόμενοι άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 25 έως 60 ετών, που δεν προτίθενται να πληρώνουν ετησίως το κόστος ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου σε εισιτήρια λεωφορείου. Εάν προσθέσουμε σε αυτό και το κόστος αδειών και τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή δικύκλου, ασφάλεια, τέλη ταξινόμησης, πάρκινγκ, ΚΤΕΟ, διόδια, service και πρόστιμα ΚΟΚ, τότε το όφελος από τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι οφθαλμοφανές.

Ποδήλατο ηλεκτρικό – Προβλεπόμενο κόστος επένδυσης

Η διαφήμιση της εταιρείας θα είναι οι χαμηλές τιμές της, που θα τη βοηθήσουν να αποκτήσει πελατεία. Ενδεικτικά, ένα ποδήλατο μπορεί να πουληθεί από 500 έως και 2.000 ευρώ. Παράλληλα, με τον ErgoQube η εταιρεία θα μπορεί να οργανωθεί στις πωλήσεις και το service, τεχνική υποστήριξη, συχνές ερωταπαντήσεις, ενημέρωση και διαφήμιση (πχ μέσω social media), προσφορές, κάρτες μέλους και πολλά άλλα.

Ενδεικτικά Χρηματοοικονομικά μεγέθη

1ο ΕΤΟΣ

2ο ΕΤΟΣ

3ο ΕΤΟΣ

Δαπάνες έναρξης

(Κατάστημα, βιτρίνα, site, έντυπα, ErgoQube)

40.000

Επιδότηση ΕΣΠΑ (50%)

-20.000

Σύνολο δαπανών Έναρξης (Ίδια κεφάλαια)

20.000

Πωλήσεις

150.000

200.000

300.000

Κόστος Πωληθέντων

100.000

140.000

200.000

Δαπάνες λειτουργίας

(ενοίκια, ΔΕΚΟ, συνδρομές, μισθοί προσωπικού)

30.000

35.000

50.000

Κέρδη

20.000

25.000

50.000

Με τη σημερινή οικονομική κρίση, κάθε επιχείρηση θα χρειασθεί χρηματοδότηση για να αναπτυχθεί. Η ErgoQ μπορεί να σας στηρίξει τόσο στη λήψη επιδότησης έναρξης από το ΕΣΠΑ ή τον ΟΑΕΔ, όσο και στη χρηματοδότηση των Ιδίων Κεφαλαίων μέσω επιδοτούμενου δανείου ΤΕΠΙΧ ώστε να επιτύχουμε έως και 100% χρηματοδότηση της επένδυσης σας.

Η ErgoQ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων αλλά και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση, ενώ προσφέρει και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας στηρίξουμε στη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.