Προδημοσίευση 4 προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ

Προδημοσίευση 4 προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ
13 Οκτ 2015

νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚΗ προδημοσίευση των 4 προγραμμάτων είναι από το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕκ. Τα προγράμματα χρηματοδοτούν από 40% έως και 100% επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες. Οι υποβολές ανοίγουν το τελευταίο δίμηνο του 2015 και μπορούμε πλέον να προετοιμαζόμαστε.

Τι είναι το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) είναι τομεακό επιχειρησιακό πρόγραμμα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για τα έτη 2014-2020. Το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Αυτό ως χώρα θα το επιτύχουμε με τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με τη μόχλευση ιδιωτικών πόρων. Τα μέσα για την επίτευξη της ανάπτυξης είναι οι παραγωγικοί, ανταγωνιστικοί και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας, το περιβάλλον, η εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), οι τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, η υγεία και φαρμακευτική βιομηχανία, η παραγωγή πολιτιστικού έργου και νέα υλικά και κατασκευές.

Ποια είναι τα 4 νέα προγράμματα στο νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ;

Τα 4 νέα προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)” ΕΣΠΑ 2014-2020 που προδημοσιεύτηκαν,  αφορούν:

Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (εκτός Τουριστικών)

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις με έναρξη έως την 31-12-2013, οι οποίες δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα, πολιτισμό, κατασκευαστικά, logistics, ενέργεια, περιβάλλον, πληροφορική και υγεία. Με το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ επιδοτούνται 40% (ή 50% με 1 πρόσληψη) για κτιριακά, αυτοματοποίηση, πιστοποίηση, συμμετοχή σε εκθέσεις ή μετεγκατάσταση. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε υποβολής είναι από €15.000 έως €200.000 και έχει μέγιστη διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες.

Υφιστάμενες Τουριστικές Επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα αφορά τουριστικές επιχειρήσεις με έναρξη έως την 31-12-2013, που έχουν απασχολήσει 1 υπάλληλο. Με το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ επιδοτούνται 40% (ή 50% με 1 ακόμη πρόσληψη) για κτιριακά, εξοικονόμηση ενέργειας, ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, πιστοποίηση και προβολή-προώθηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε υποβολής είναι από €15.000 έως €150.000 και έχει μέγιστη διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες.

Νέες και Νεοφυείς (startup) Επιχειρήσεις

Οι άνεργοι και επιχειρηματίες 25 ετών και άνω μπορούν να επιδοτηθούν για να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις τροφίμων, πολιτισμού, κατασκευαστικές, logistics, ενέργειας, περιβάλλοντος, πληροφορικής και υγείας. Με το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ επιδοτούνται 100% για εξοπλισμό(έως 40% του συνόλου), δαπάνες λειτουργίας, προβολή και δικτύωση, 1 πρόσληψη, έπιπλα γραφείου και στέγαση σε θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε υποβολής είναι έως €60.000 και έχει μέγιστη διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες.

Έναρξη Επιχείρησης για Άνεργους Αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ (ενδεικτικά: Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Καλλιτέχνες, Λογιστές, Σύμβουλοι), άνω των 25 ετών, με το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ μπορούν να ανοίξουν το δικό τους γραφείο, και επιδοτούνται 100% για εξοπλισμό(έως 40% του συνόλου), δαπάνες λειτουργίας, προβολή και δικτύωση, 1 πρόσληψη, έπιπλα γραφείου και στέγαση σε θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε υποβολής είναι από €5.000 έως €25.000 και έχει μέγιστη διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες.

Για ποιο λόγο να προετοιμαστώ από τώρα;

Τα χρηματοδοτικά προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ είναι χρηματοδοτικά εργαλεία, και όπως κάθε εργαλείο είναι καλύτερο όταν το χρησιμοποιούμε για τη δουλειά που έχει σχεδιαστεί. Ωστόσο, για να ξέρουμε τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε είτε για να ξεκινήσουμε είτε για να αναπτύξουμε τη δική μας επιχείρηση, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε σε πόσους και ποιους πελάτες απευθυνόμαστε, με τι τιμές, τι μηχανήματα και προσωπικό θα χρειασθούμε, πως θα οργανωθούμε, ποια εμπορεύματα θα αγοράζουμε και σε τι τιμές, ποια θα είναι τα λειτουργικά μας έξοδα και τι περιθώριο κέρδους θα έχουμε.
Όταν τα έχουμε υπολογίσει αυτά, μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή άποψη για το πως θα κινηθεί η επιχείρηση μας τα επόμενα έτη, και να αποφασίσουμε ποιο πρόγραμμα από το νέο ΕΣΠΑ 2015 ΕΠΑνΕΚ μας ταιριάζει.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην υποστήριξη επιχειρήσεων σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης, στη  σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση ενώ προσφέρουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.