Προδημοσίευση χρηματοδότηση έρευνας για μικρομεσαίες μέσω του ΕΣΠΑ

Προδημοσίευση χρηματοδότηση έρευνας για μικρομεσαίες μέσω του ΕΣΠΑ
18 Αυγ 2016

Το ΕΣΠΑ στηρίζει τη χρηματοδότηση έρευνας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω της προδημοσίευσης του νέου προγράμματος “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης με βάση τη γνώση και τη βιώσιμη εξειδίκευση, στην ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας σε υφιστάμενα ή νέα προϊόντα, υπηρεσίες, παραγωγικά συστήματα και αλυσίδες αξίας, καθώς και την σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς.
Το πρόγραμμα προδημοσιεύτηκε για διαβούλευση τον Αύγουστο του 2016, και αναμένεται να προκηρυχθεί επίσημα το Φθινόπωρο του 2016.

Τι περιλαμβάνει η χρηματοδότηση έρευνας;

Μέσω του προγράμματος “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”, υποστηρίζεται η σύνταξη επιστημονικών δημοσιεύσεων, η δημιουργία πιλοτικών κατασκευών ή/και πρωτοτύπων, η ανάπτυξη ειδικού λογισμικού ή ιστοτόπου, η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις καθώς και η διεξαγωγή μελετών σκοπιμότητας ή άλλες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Οι βασικές δράσεις που υποστηρίζονται είναι

 • Έρευνα και Ανάπτυξη από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
 • Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς
 • Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων

Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες;

Μέσω του προγράμματος “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”, κάθε μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να χρηματοδοτηθεί το δικό της ερευνητικό έργο, και να συμπεριλάβει ως δαπάνες:

 • Έξοδα προσωπικού
 • Επενδύσεις για αγορά παγίων
 • Ανάθεση έρευνας (υπεργολαβία)
 • Κατοχύρωση γνώσεων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας
 • Συμβουλευτικης υποστήριξης
 • Γενικά έξοδα και λοιπές λειτουργικές δαπάνες (ταξίδια, δημοσιότητα, αναλώσιμα κλπ)
 • Μελέτες σκοπιμότητας
 • Ανάπτυξη καινοτομίας (προστασία ευρεσιτεχνιών, σεμινάρια κλπ)
 • Συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις

Οικονομικά στοιχεία και Χρηματοδότηση

Δημόσια Δαπάνη

Υλικά – Κατασκευές 28,0 εκ
Τουρισμός, Πολιτισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες 22,4 εκ
Αγροδιατροφή & Βιομηχανία τροφίμων 44,8 εκ
Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη 33,6 εκ
Υγεία & Φάρμακα 50,4 εκ
Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα 5,6 εκ
Ενέργεια 23,8 εκ
Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών 51,8 εκ
Αναδυόμενες Τεχνολογίες 19,6 εκ

Όροι χρηματοδότησης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 280 εκ ευρώ, από τα οποία τα 120 εκ θα διατεθούν μέσω της πρώτης προκήρυξης.  Επιλέξιμες είναι νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Η κάθε υποβολή μπορεί να ανέρχεται έως 200.000 ευρώ για μία επιχείρηση, έως 500.000 ευρώ για άνω των τριών επιχειρήσεων.Οι συμπράξεις με ερευνητικούς οργανισμούς έχουν άνω όριο το 1 εκ ευρώ, και η αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων τα 2 εκ.

Το κάθε έργο έχει μέγιστο χρόνο υλοποίησης τους 36 μήνες. Η χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι από 45% έως και 100%, αναλόγως του αντικειμένου του έργου.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση ενώ προσφέρουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της δικής σας έρευνας και ανάπτυξης για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.