Προκηρύχθηκε ο Β’ κύκλος ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους!

Β' κύκλος ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους
09 Ιούν 2017

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, προκηρύχθηκε ο Β’ κύκλος ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους. Έχει την επίσημη ονομασία “Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – B’ Κύκλος“. Το πρόγραμμα στηρίζει πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ ανέργους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους για να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση επάνω στο πτυχίο τους, με 100% χρηματοδότηση.

Ο Β’ κύκλος ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Στοχεύει στην αύξηση της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αυτοαπασχόλησης και στην  δημιουργία νέων, καινοτόμων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Τι περιλαμβάνει ο Β’ κύκλος ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους

Με την υποβολή στο Β’ κύκλο ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους, θα ενισχυθούμε 100%, για τις ακόλουθες δαπάνες :

  1. Λειτουργικά έξοδα όπως ενοίκια και τηλεφωνία: Έως 60% του προϋπολογισμού
  2. Αμοιβές δικηγόρου, λογιστή και συμβούλου: Έως 20% του προϋπολογισμού
  3. Προβολή και δικτύωση, όπως ιστοσελίδα, λογότυπο, συμμετοχή σε έκθεση: Έως 10% του προϋπολογισμού
  4. Αναλώσιμα όπως μελανάκια και χαρτικά: Έως 15% του προϋπολογισμού
  5. Ασφαλιστικές εισφορές: Έως 30% του προϋπολογισμού
  6. Μισθοδοσία ενός επιπλέον ατόμου: Έως 12.000 ευρώ
  7. Αποσβέσεις για πάγια που συνεισφέρονται: Έως 20% του προϋπολογισμού
  8. Αγορά ή leasing μηχανημάτων: Έως 40% του προϋπολογισμού

Κάθε υποβολή στο Β’ κύκλο ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους έχει μέγιστο χρόνο υλοποίησης τα δύο χρόνια. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός είναι 5.000 ευρώ, και μπορεί να ανέρθει σε 25.000 για ένα άτομο, 40.000 για δύο και 50.000 για τρεις ή περισσότερους. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην χρονική διάρκεια της ανεργίας (1 έτος), της μισθωτής εργασίας(1 έτος) και της προηγούμενης έναρξης (λιγότερο από 6ετία) για ανέργους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους αντίστοιχα.

Πότε γίνονται οι υποβολές για το Β’ κύκλο ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους

Οι υποβολές για τον Β’ κύκλο ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους θα γίνονται από τις 5 Ιουλίου έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2017, με ενδιάμεσα σημεία διακοπής για αξιολόγηση των υποβολών στις 9 Αυγούστου και 11 Οκτωβρίου. Μετά από κάθε ενδιάμεσο σημείο διακοπής, οι υποβολές θα ανοίγουν ξανά εντός ενός μηνός.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση. Επίσης, διαθέτουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της δικής σας υποβολής Β’ κύκλο ΕΣΠΑ για Πτυχιούχους!

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.