Η πρώτη μας έγκριση για χρηματοδότηση μέσω ΤΕΠΙΧ

02 Οκτ 2013

χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧΗ εταιρεία-πελάτης μας, η οποία προτίμησε να παραμείνει ανώνυμη, ήρθε σε επαφή με την εταιρεία μας στις αρχές Ιουνίου του 2013, με σκοπό την λήψη χρηματοδότησης από το ΤΕΠΙΧ. Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ προκηρύχθηκε στις 30 Μαΐου 2013, και το επιχειρηματικό σχέδιο και η πρόταση χρηματοδότησης κατατέθηκαν τέλος Ιουνίου 2013. Η πρόταση μας ήταν ανάμεσα στις 4 πρώτες που έλαβε η  Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Τράπεζας στην οποία υποβάλαμε, και από τις πρώτες προτάσεις ΤΕΠΙΧ που εγκρίθηκαν πανελλαδικώς.

Επιχειρηματικό σχέδιο για χρηματοδότηση

Η εταιρεία μας ανέπτυξε το επιχειρηματικό σχέδιο της επιχείρησης για τη λήψη χρηματοδότησης. Ο πελάτης μας δραστηριοποιείται στο χώρο της λιανικής διάθεσης βιβλίων, σχολικών ειδών και ειδών δώρου, και παρακολουθώντας τις πωλήσεις μέσω των αναφορών πωλήσεων του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP) διαπίστωσε άνοδο της ζήτησης προϊόντων με πολύ καλό λόγο τιμής προς απόδοση. Παράλληλα, πολλοί μαθητές γνωρίζαν ήδη από την προηγούμενη τα σχολικά βιβλία της επόμενης, και ο πελάτης μας προσπαθεί πάντα να τα έχει διαθέσιμα το νωρίτερο δυνατόν. Συνήθως η εταιρεία παραλαμβάνει το 80% των σχολικών ειδών έως και τον Σεπτέμβριο, και έχει διαθέσει την πλειοψηφία αυτών με το πέρας του Φθινοπώρου, με τον κύριο όγκο πωλήσεων στη συνέχεια να αφορά είδη δώρων, και να πραγματοποιείται την περίοδο των Χριστουγέννων, με μικρές εξάρσεις σε λοιπές εορτές. Ο πελάτης μας ενδιαφερόταν να αναπροσαρμόσει τη γκάμα των προϊόντων του, και να προμηθευθεί όλο το εμπόρευμα της χρονιάς από αρχές Φθινοπώρου, ώστε το υπόλοιπο της χρονιάς να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη των πωλήσεων του.

Στηρίξαμε την οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος και την αναμενόμενη αύξηση του κύκλου εργασιών, με:

  1. Τη δημιουργία μιας ενιαίας, μεγάλης περιόδου πωλήσεων για αύξηση του κύκλου εργασιών, που θα αρχίζει από το καλοκαίρι με τα σχολικά, και θα εκτείνεται έως και την περίοδο των Χριστουγέννων.
  2. Την επίτευξη επιπρόσθετων εκπτώσεων 5% από τους προμηθευτές λόγω τζίρου, για το τρέχων έτος.
  3. Τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας λόγω πληθώρας διαθέσιμων προϊόντων, που επηρεάζει θετικά τις πωλήσεις, χωρίς αντίστοιχη μείωση της ρευστότητας της επιχείρησης.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την διεξαγωγή επιπρόσθετων ενεργειών marketing, και την επιλογή ειδών με πολύ καλή σχέση τιμής προς απόδοσης, είναι να επιτευχθεί σημαντική αύξηση των πωλήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013-14.

Η έγκριση για χρηματοδότηση

Η Τράπεζα αποδέχθηκε την αξιοπιστία της επιχειρηματικής μας πρότασης, αξιολόγησε θετικά το αίτημα για χρηματοδότηση, και το προώθησε στο ΕΤΕΑΝ για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ο πελάτης μας έλαβε όλη τη χρηματοδότηση για την επιχείρηση του στα τέλη Σεπτεμβρίου, εντός των αρχικών μας προβλέψεων. Η όλη διαδικασία διήρκεσε 3 μήνες (συμπεριλαμβανομένου και των θερινών διακοπών του Αυγούστου), η Τράπεζα ζήτησε επιπρόσθετα μόνο επικαιροποιήσεις των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, και ο πελάτης μας πλέον ασχολείται απερίσπαστα με την ανάπτυξη των πωλήσεων της εταιρείας του, έχοντας πλήρες στοκ με ελάχιστο πραγματικό κόστος.

Η ErgoQ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση, ενώ προσφέρει και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις, όπως ο ErgoQube. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, χρηματοδότηση και καθημερινή λειτουργία της δικής σας επιχείρησης.

Θέλετε να ενημερώνεστε για παρόμοια θέματα; Κάντε Like τη

ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.