Μέτρο 4.2.1 – Επιδότηση για Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων

Μέτρο 4.2.1 – Επιδότηση για Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων
03 Μάι 2017

Η ΕΕ, μέσω του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτεί έως 75% την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με τη Δράση 4.2.1 του Μέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ) της Ελλάδας περιόδου 2014-2020». Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 17 Μαΐου 2017.

Οι στόχοι του Μέτρου για την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, η διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Ποιοί τομείς ενισχύονται για μεταποίηση γεωργικών προϊόντων;

Οι τομείς που ενισχύονται είναι:

Κρέας

Γάλα

Αυγά

Διάφορα ζώα – μέλι

Ζωοτροφές

Δημητριακά

Ελαιούχα προϊόντα

Οίνος

Ξύδι

Οπωροκηπευτικά

Άνθη

Αρωματικά φυτά

Θεραπευτικά φυτά

Σπόροι

Πολλαπλασιαστικό υλικό

Τι μπορεί να ενισχυθεί στην μεταποίηση γεωργικών προϊόντων;

Ενισχύονται δαπάνες για:

Κτιριακά

Περιβάλλον χώρο

Μηχανολογικό εξοπλισμό

Μεταφορικά μέσα

Πιστοποιήσεις

Πληροφορική

Αγορά Τεχνογνωσίας

Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Δημιουργία ετικέτας

Έμφαση για τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων θα δοθεί σε βιολογικές πρώτες ύλες, παραγωγή προϊόντων ποιότητας, προστασία του περιβάλλοντος, χρήση καινοτομίας, ανάδειξη τοπικών πλεονεκτημάτων, δημιουργία θέσεων εργασίας, ωριμότητα και εξωστρέφεια του επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι υποβολές για την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων με ενίσχυση από το Μέτρο 4.2.1 είναι ανοικτές από τις 16 Μαΐου  έως τις 18 Αυγούστου 2017.  Στο Μέτρο υποβάλλουν μεταποιητικές επιχειρήσεις με 2 κλεισμένες χρήσεις. Το ελάχιστο ύψος επένδυσης είναι 600.000€. Η επιδότηση είναι στα νησιά του Αιγαίου (εκτός Κρήτης και Εύβοιας) 75%, σε Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία και Αττική 40% και για τις υπόλοιπες περιοχές 50%.

Στην ErgoQ διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στη σύνταξη και διαχείριση επενδυτικών προτάσεων, όσο και στην υποστήριξη νέων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση ενώ προσφέρουμε και διακεκριμένες, καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για να σας στηρίξουμε στο σχεδιασμό, υλοποίηση και απρόσκοπτη ολοκλήρωση της δικής σας επένδυσης.

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.