Το ανοικτό λογισμικό στο Δήμο Καλαμαριάς εξοικονομεί 85.000 ευρώ

Το ανοικτό λογισμικό στο Δήμο Καλαμαριάς εξοικονομεί 85.000 ευρώ
17 Ιαν 2013

ανοικτό λογισμικόΜε πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Καλαμαριάς, και υποστήριξη από την Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, εγκαταστάθηκε το λογισμικό Libre Office σε κάθε μία από 170 θέσεις εργασίας του Δήμου.

Εξοικονόμηση από το ανοικτό λογισμικό

Η εγκατάσταση για το ανοικτό λογισμικό Libre Office, η οποία περιλαμβάνει λογισμικό για επεξεργασία εγγράφων, ηλεκτρονικό λογιστικό φύλλο, παρουσιάσεις και σχεδίαση, υποστηρίζει εγγενώς εξαγωγή σε .pdf, είναι απολύτως συμβατό με το Microsoft Office και έρχεται με δωρεάν ενημερώσεις και αναβαθμίσεις, δεν είχε κανένα κόστος για το Δήμο. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν είχε επιλεχθεί το ανταγωνιστικό λογισμικό Microsoft Office, το κόστος 170 αδειών λογισμικού, των σχετικών ενημερώσεων καθώς και αναβαθμίσεων, θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του Δήμου με 85.000 ευρώ, όπως υπολογίζει ο GreekLUG στο σχετικό δελτίο τύπου του.

Η ενέργεια αυτή του Δήμου δέχτηκε θετική δημοσιότητα ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχετική της ιστοσελίδα που ασχολείται με την οργάνωση και αυτοματοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, και δείχνει τον δρόμο για το δραστικό περιορισμό των δαπανών και του λειτουργικού κόστους, θέματος ιδιαίτερα σημαντικού τόσο παγκοσμίως όσο και στην χώρα μας.

Η ErgoQ είναι σαφέστατα υπέρ της υιοθέτησης λύσεων βασισμένων σε ανοικτό λογισμικό, καθώς ο εταιρικός server ErgoQube που περιλαμβάνει το διακεκριμένο για την καινοτομία του εταιρικό intranet ErgoQPM και το cloud σύστημα διαμοιρασμού αρχείων ErgoQloud, στηρίζονται σε αυτό. Η πολιτική της εταιρείας είναι να μετακυλεί την εξοικονόμηση που προέρχεται από την υιοθέτηση ανοικτού λογισμικού στους πελάτες της, ώστε να τους προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ασυναγώνιστα χαμηλό κόστος.


ErgoQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.